Vestigingen van Fyon tijdelijk gesloten i.v.m. Corona-virus

Onze vestigingen sluiten tijdelijk vanwege coronavirus

Maar, je staat er niet alleen voor!
Hoe graag we het ook anders hadden gezien, gisteren hebben we het moeilijke besluit genomen om met ingang van 20 maart t/m 6 april te stoppen met de fysieke behandelingenbij alle vestigingen van FYON. Dit betekent dat alle afspraken voor behandeling die in deze periode staan gepland tot nader bericht komen te vervallen. Dat geldt ook voor de niet-urgente thuisbehandelingen.

Maar, je staat er niet alleen voor! De praktijken en onze therapeuten blijven gewoon telefonisch bereikbaar. De fysiotherapeuten stappen zoveel mogelijk over op behandeling op afstand door middel van beeldbellen. Dus we zijn en blijven in de buurt.

Bescherming kwetsbare groepen

Als fysiotherapeuten hebben wij meer dan gemiddeld contact met mensen die tot de kwetsbare groepen worden gerekend: ouderen, mensen met hart-, vaat en longaandoeningen, diabetes en/of verminderde weerstand tegen infecties. En dat zijn precies de groepen mensen die op dit moment extra in bescherming genomen moeten worden. De beste manier hiervoor is nu afstand houden om onbegrensde verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Wat betekent dit voor cliënten en patiënten?

Alle individuele afspraken komen vooralsnog tot en met 6 april te vervallen. We blijven wel gewoon telefonisch en via email bereikbaar. In noodgevallen of bij acute klachten kijken we per persoon of behandeling aan huis of in de praktijk mogelijk is. Op dit moment zijn onze fysiotherapeuten al hun patiënten en cliënten aan het bellen om af te stemmen hoe we de komende weken zo goed mogelijk samen verder werken.

Telefonische begeleiding en beeldbellen

Met chronische patiënten hebben we minimaal twee keer per weer contact, met anderen in ieder geval wekelijks. Waar mogelijk maken we gebruik van beeldbellen. Dat doen we bij voorkeur in een beveiligde omgeving via een softwareprogramma (ClickDoc), waarmee we al eerder goede ervaringen hebben opgedaan. Je behandelend fysiotherapeut zal je hierover meer informatie geven en uitleggen hoe het werkt. 

Blijf in beweging

Blijven bewegen is en blijft van groot belang. Daarom zijn we inmiddels druk bezig met het maken van instructievideo’s voor oefeningen die mensen zelf thuis kunnen doen. 
Deze filmpjes komen o.a. op de website en mensen kunnen met hun fysiotherapeut bespreken welke oefeningen voor hen geschikt zijn. 

Ook De Haere en De Akker gaan dicht

De tijdelijke sluiting van de locaties is een gezamenlijk besluit van de Top Health Groep (THG), waar Fyon samen met De Haere en De Akker deel van uitmaakt. De drie praktijken voor fysio- en ergotherapie hebben samen 34 vestigingen in Overijssel en de Veluwe die met ingang van 20 maart allemaal tijdelijk de deuren sluiten.

Vragen? Bel of mail!

Heb je vragen of wil je overleggen met je behandelaar? Bel of mail ons dan via t. 053-7000000 of info@fyon.nl.

Gepubliceerd door op 20-03-2020