Ontwerpwedstrijd: maak een orgineel ontwerp voor een vlag voor Deurningen!

We hebben als “dorp Deurningen” de vlaggenmasten in ontvangst mogen nemen van onze jubilerende carnavalsvereniging De Nettelkörnkes. Daarvoor hartelijke dank.
Dit vond plaats tijdens de inspectie van put door de hoogheden Prins Rick met zijn adjudanten Johnny en Remco.
55 jaar Nettelkörnkes vond de carnavalsvereniging een mooie aangelegenheid om een kenmerkend cadeau te schenken aan de inwoners van ons dorp.
Zoals iedereen waarschijnlijk al heeft gezien, wapperen er 3 vlaggen van de Nettelkörnkes hoog in de masten. Deze zullen er de komende carnavalsperiode in blijven hangen.
De bedoeling is dat er in de middelste (hogere) mast een “dorpsvlag” komt te hangen. Deze hangt er dan het gehele jaar. De 2 andere vlaggenmasten zijn bedoeld om er thema vlaggen in te hangen, voor de op dat moment actuele gebeurtenissen in het dorp. Bijvoorbeeld tijdens Fancy Fair Feesten de vlaggen van de Fancy Fair Feesten. Met Hemelvaart een vlag van de Harmonie t.b.v. het dauwtrappersfeest en tijdens de toneelvoorstellingen vlaggen van de “Plaank’n spöllers etc. etc.
Voor de nieuwe “dorpsvlag” kwam de carnavalsvereniging met het idee om een ontwerpwedstrijd te organiseren. En dit idee zetten we voort. Voor de creatievelingen onder ons in het dorp, is dit de ultieme mogelijkheid om zijn of haar ontwerp aan te dragen. Middels een stemronde via de Deurningen app kan dan een winnaar worden gekozen. Ook de leerlingen van de basisschool worden hierover geïnformeerd, zodat ook de jeugdige creativiteit de kans heeft om mee te doen.
Graag zouden we tijdens het carnavalsfeest op 18 februari 2023 het winnende ontwerp bekend willen maken. Dus verzamel alle creatieve inspiratie voor een heuse vrolijke “Deurningen” vlag die typisch ons dorp kenmerkt.
U kunt uw ontwerp (met beschrijving hoe je tot dat ontwerp bent gekomen) voor 20 januari 2023 mailen naar: info@dorpsbelangdeurningen.nl

Daarna zullen alle ontwerpen met tekst en uitleg verschijnen in een poll op de app en kan iedereen stemmen op z’n favoriet en de andere keuzes.
Op 18 februari 2023 zal dan het winnende ontwerp bekend worden gemaakt, waarna het ontwerp daadwerkelijk omgezet wordt in een daadwerkelijke vlag!

Alle reacties worden daarna gepubliceerd op www.deurningen.nl

Namens het dagelijks bestuur van Stichting Dorpsbelang Deurningen,

 

 

Gepubliceerd door op 21-01-2023