Info Fyon: herstel na COVID-19

Herstel na COVID-19 met behulp van de fysiotherapeut

Het coronavirus slaat nog steeds flink om zich heen. Ook in Twente hebben al veel mensen eraan moeten geloven. Ervaart u nog lang klachten na een besmetting? Blijf er niet mee lopen! De fysiotherapeut is er om u te helpen en in 2021 wordt herstelzorg door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering.

Het COVID-19 virus heeft het voornamelijk op het ademhalingssysteem gemunt, alhoewel er ook andere vitale organen bij betrokken zijn, zoals hart, lever en nieren. Gelukkig wordt het grootste deel van mensen die besmet raken niet of nauwelijks ziek. Er zijn ook mensen die wel ziek worden, met symptomen als koorts, droge hoest en kortademigheid. Een klein deel daarvan verslechtert nog verder en moet opgenomen worden op een corona-afdeling of de IC in het ziekenhuis met bijvoorbeeld een longontsteking, hypoxie (onvoldoende zuurstofvoorziening aan weefsels), of zelfs orgaan falen.

Afhankelijk van de mate van ziek zijn, kost het herstellen van een coronabesmetting veel tijd. De meeste mensen ervaren een verminderd uithoudingsvermogen, minder spierkracht, verminderde gewrichtsmobiliteit of andere klachten aan het bewegingsapparaat. Om hiervan goed te herstellen is het nodig om op een juiste manier weer te gaan bewegen. De fysiotherapeuten van FYON ondersteunen u hier graag bij.

Ervaart u ca. 6 weken na het doormaken van een COVID-19 besmetting nog beperkingen in het dagelijks bewegen en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met FYON via 074 278 0556. Om de behandeling vergoed te krijgen, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Neem contact op met uw zorgverzekering om te checken of zij herstelzorg vergoeden in de basisverzekering.

          

Gepubliceerd door op 19-01-2021