Donderdag 2 februari van  14.00 tot 16.00 uur, bijeenkomst voor mantelzorgers met als thema “Kleinschalig wonen voor kinderen en (jong) volwassen!”

Kleinschalig wonen voor kinderen en (jong) volwassen!

(informatiebijeenkomst voor mantelzorgers uit Dinkelland en Tubbergen)

 Kleinschalige woonvormen sluiten vaak goed aan bij de wensen van ouders en/of verzorgers.
In tegenstelling tot grote organisaties waar vaker sprake is van een trage communicatie en bureaucratie, zijn binnen kleine ‘instellingen’ de lijntjes korter en de zorg persoonlijker!
Als ouder of verzorger wil je graag het allerbeste voor je kind of familielid! Na veel twijfels, discussies heb je dan toch besloten dat degene waar je van houdt, uit huis gaat.
Dan wil je toch graag het beste?
Sociaal werkers Mantelzorg Edith Harmsen en Nicolet Plegt (Stichting welzijn Tubbergen- Dinkelland, SWTD) organiseren  een bijeenkomst over kleinschalige woonvormen met 2 gastsprekers!

Marja Lansink zal iets vertellen van het ‘Mooilevenhuis Tubbergen’ voor kinderen die intensief zorg nodig hebben.
Als initiatief staat het Mooilevenhuis nog in ‘de steigers’ maar de droom van Marja Lansink, 1 van de initiatiefnemers is : ‘een thuis te kunnen maken, waar  bijzondere kinderen kunnen wonen en leven. Waar de dagelijkse zorg, 24 uur per dag, 7 dagen per week zo geregeld is dat deze bijzondere ouders weer gewone ouders kunnen zijn! En dat ze hun kind niet hoeven los te laten, maar dat ze het anders kunnen gaan vasthouden!

Willem Jansen is zorgondernemer van het Thomashuis Zenderen. Ook komt een collega van Willem mee die dit jaar start met een Thomashuis in Almelo. Een Thomashuis kenmerkt zich als ‘een zo gewoon mogelijk thuis’, samen in de woonkamer tv kijken, in de tuin zitten. In een Thomashuis mag je zijn wie je bent!
Als je aanwezig wilt zijn op deze middag, ben je van harte welkom op:

Donderdag 2 februari van  14.00 tot 16.00 uur in Cafe de Molenberg, Ootmarsumseweg 375 in Reutum .

 Aanmelden kun je doen per email bij e.harmsen@swtd.nl  of n.plegt@swtd.nl of

telefonisch 06-38594369 / 06-38275388. (ook voor meer informatie). De sociaal werker Mantelzorg  biedt ondersteuning, persoonlijk advies, vrijwillige inzet en emotionele steun aan mantelzorgers.

Gepubliceerd door op 12-01-2023