Deurningen Schoon!: een nieuw initiatief om zwerfvuil in Deurningen e.o. op te ruimen

DEURNINGEN SCHOON!

Ben jij graag buiten en actief bezig ? Loop/wandel je regelmatig ? Dan nodigt de Stichting Dorpsbelang Deurningen je uit om die activiteit te combineren met opruimen van zwerfafval.

In ons dorp en in bermen en sloten buiten ons dorp ligt regelmatig afval in de vorm van blikjes, flesjes en verpakkingsmateriaal. Spullen die moeilijk afbreekbaar zijn en daar soms jaren blijven liggen of verpulveren. Soms belandt het in een weiland of bermmaaier en vervolgens  in het veevoer.
Zwerfvuil  is een terugkerende ergernis voor veel mensen, die tegelijkertijd vaak denken : ik heb het er toch niet neergegooid, dus waarom zou ik het opruimen?
Die vicieuze cirkel willen we gaan doorbreken.

Wat is de bedoeling? 1x Per maand ga je in tweetallen een vaste route in het dorp of het buitengebied lopen en onderweg ruim je het zwerfafval op. De gemeente Dinkelland zorgt voor grijpers, handschoenen , veiligheidshesjes en vuilniszakken. Ook komt er een vaste plek waar het afval in een speciale container kan worden gegooid.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden ? Stuur dan een appje of bel met Ria Detert , 074-2774394; met Ans Detert via telefoonnummer 06-570 49 866 of meld je aan via de app van Stichting Dorpsbelang Deurningen. Je kunt ook een mail sturen naar info@dorpsbelangdeurningen.nl. Vraag bijvoorbeeld  je buren, vrienden of teamgenoten of ze mee willen doen.  Jullie bepalen dan met elkaar wanneer het jullie het beste uitkomt.
We hopen op veel aanmeldingen!

Gepubliceerd door op 24-01-2021